Wethouder op de hurken bij De Klup
Wethouder Eugene van Mierlo heeft z’n spaarzame vrije uurtjes een aantal maandenlang besteed aan ‘stages’ bij tal van organisaties en instellingen. Hij meldde zich vrijdagmiddag 9 september in het Meester Siebelinkhuis ook bij de Naschoolse Dagbesteding voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Het werd werken op hurken en knieën voor de wethouder en zijn kennis over dinosaurussen is weer helemaal up to date.
Een reguliere BSO is voor veel kinderen uit het speciaal onderwijs geen haalbare kaart. Te veel prikkels, geen aansluiting met andere kinderen, ander gedrag en ze hebben vooral veel meer aandacht nodig dan BSO’s hen kunnen bieden. De Naschoolse Dagbesteding van De Klup Twente is een goed alternatief voor deze groep leerlingen. In het Meester Siebelinkhuis krijgen ze de rust en regelmaat die ze nodig hebben en vooral ook de begeleiding, 1 op 1 als dat nodig is.
Onverwacht bezoek, vreemde mensen en afwijken van het bekende programma zijn omstandigheden die voor de kinderen van de Naschoolse Dagbesteding maar moeilijk te verhapstukken zijn. Maar de wethouder bleek een natuurtalent. Hij werd even bijgepraat door de medewerkers en vrijwilliger en ontfermde zich vervolgens over de eerste kinderen. Eerst werd zijn kennis over dinosaurussen eens even goed opgevijzeld en vervolgens moest hij hurken en knieën. Samen met twee jongetjes bouwde Van Mierlo een mooi treinparcours onder de tafel door (na kleine correctie: ‘Nee, dat is niet de tafel, dat is een stoel’). Later observeerde hij een jochie dat kort daarvoor even compleet van de wijs was en luid timmerend weer rustig werd en voerde heel geanimeerde gesprekken over achtbanen. Want, zo bekende de wethouder aan Declan, hij houdt ook heel erg van achtbanen. Namen vlogen over de tafel, spannende ervaringen werden uitgewisseld en Declan wilde ook graag met de wethouder op de foto.
‘Een bijzondere kennismaking met de professionals, vrijwilliger en natuurlijk de kinderen van de naschoolse dagbesteding’, concludeerde Van Mierlo na afloop van zijn stage. ‘Wat ik erg mooi vond, was het geduld en de rust waarmee de begeleiding alles in goede banen leidde’, complimenteerde hij.