Maatschappelijk betrokken ondernemen

Ondernemingen die De Klup Twente helpen, zijn maatschappelijk betrokken ondernemingen. Hun hulp is hard nodig; de bezuinigingen treffen mensen met een beperking en organisaties als De Klup Twente hard.
Bedrijven kunnen op heel veel verschillende manieren helpen. De hulp kan bestaan uit het verlenen van diensten tegen een ‘vriendelijk’ tarief of om niet, door het beschikbaar stellen van materiaal, materieel of goederen, door het inzetten van personeel bij bijzondere projecten, door het kopen van onze chocoladeproducten voor gelegenheden (Valentijn, Pasen, Secretaressedag, Sinterklaas en Kerstmis), het doen van een gift, het houden van een leuke bedrijfsactie voor De Klup Twente of door het plaatsen van een advertentie in ons full colour kwartaalblad Schik, dat in een oplage van 5000 stuks wordt verspreid in negen gemeenten.
Alle informatie voor bedrijven vindt u onder de infobalkjes.

> Wat is MBO?

Maatschappelijk betrokken ondernemen betekent dat U met uw bedrijf of instelling een positieve bijdrage levert aan de maatschappij en op die manier van grote(re) betekenis zijn voor een ander, voor een goed doel en de samenleving als geheel. Maatschappelijk betrokken ondernemen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door medewerker(s) als vrijwilliger in te zetten, door kennis en ervaring in te zetten, door een benefietactiviteit te organiseren, door simpelweg geld te doneren of een combinatie van deze mogelijkheden. Maatschappelijk betrokken ondernemen kunt U ook bij en voor stichting De Klup Twente.

> Positieve effecten voor U

Maatschappelijk betrokken ondernemen levert u en uw bedrijf of instelling het meeste op als u de activiteiten kiest die het beste aansluiten bij het karakter van uw onderneming en als maatschappelijk betrokken ondernemen echt deel uitmaakt van uw bedrijfsbeleid.Het samenwerken met andere ondernemers, (maatschappelijke) organisaties, overheid en fondsen verhoogt de kans op positieve effecten voor uw bedrijf én de samenleving.

Maatschappelijk betrokken ondernemen kan een grote impact hebben. Bij De Klup Twente natuurlijk, maar ook zeker ook binnen uw eigen bedrijf of instelling. Verwacht die resultaten echter niet van vandaag op morgen, maatschappelijk betrokken ondernemen is een kwestie van de lange termijn.

Het beschikbaar stellen van tijd, geld en middelen ter ondersteuning van de activiteiten van stichting De Klup Twente zult u misschien niet direct als ‘winstgevend’ herkennen. Toch is dat wel degelijk zo. Maatschappelijk betrokken ondernemen geeft namelijk veel voldoening. Daarbij zullen uw medewerkers gemotiveerder zijn omdat ze in de gelegenheid gesteld worden hun talenten ook eens ánders in te zetten. De ervaring leert dat een team hechter wordt als men elkaar eens van een andere kant leert kennen. Maatschappelijk betrokken ondernemen draagt bovendien bij aan een sterk bedrijfsimago en bij de medewerkers ontstaat meer begrip voor individuen en groepen in samenleving.

> Positieve effecten voor een ander

Maatschappelijk betrokken ondernemen bij De Klup Twente komt de integratie van mensen met een beperking absoluut ten goede. Maar er is meer. Het zorgt voor minder eenzaamheid, meer zelfredzaamheid, meer participatie voor mensen met een beperking. Het zorgt ervoor dat de samenleving de waarde van mensen met een beperking kan ervaren.

> Hard nodig

De Klup Twente heeft hulp hard nodig. Want heel veel bezuinigingen treffen mensen met een beperking hard. Of het nu gaat om onderwijs, welzijn, zorg, ondersteuning of vrijetijdsbesteding. Voor alles is minder geld beschikbaar.

Dat merken we bij De Klup Twente, want bij ons dalen de inkomsten,maar stijgt de vraag. We willen die toenemende vraag graag beantwoorden, maar hebben daarvoor meer dan ooit tevoren de hulp en steun van de samenleving nodig.

> Tegenprestaties

Uiteraard helpen we U maatschappelijk betrokken ondernemen vorm te geven en een goede keuze te maken. Daarbij zullen we er alles aan doen om uw inzet zichtbaar te maken. We zorgen voor free publicity in de vorm van persberichten, verhalen op onze – en wellicht uw – website en verhalen in het tijdschrift Schik (zie onze website).

> Steun De Klup, koop chocola

Wilt u voor een leuke gelegenheid een letterlijk heerlijk presentje kopen? Maak dan een keuze uit ons chocolade assortiment.
50 % van de prijs gaat naar De Klup Twente. U doet er de ontvanger gegarandeerd een groot plezier mee èn u steunt De Klup Twente. Er zijn heerlijke chocoladeharten, – kransen, -letters, prachtige dozen met bonbons en bij grote aantallen is nog veel meer mogelijk. Prijzen vanaf €3,99. Kijk naar onze folder of neem contact op met Hans@deklup.nl (06 41 19 23 07)

> Steun De Klup, adverteer in Schik/op website

Ons full colour tijdschrift Schik verschijnt op iedere eerste dag van de lente, de zomer, de herfst en de winter (21 maart, 21 juni, 21 september, 21 december). Het blad staat vol leuke verhalen, columns, rubrieken, interviews, strips en natuurlijk heel veel foto’s. Schik wordt verspreid in negen gemeenten en belandt op de bureaus van burgemeesters en wethouders, beleidsambtenaren en raadsleden en ligt op heel veel plekken waar veel mensen komen, zoals bibliotheken, wachtkamers, kantines e.a. Alle mensen met een beperking krijgen Schik gratis aangeboden – dankzij adverteerders.
Adverteren in Schik kan al vanaf een bescheiden bedrag van €45,00 voor een logo advertentie. Een hele pagina kost slechts €300,00 euro, een halve pagina €200,00, een kwart pagina kost €125,00 en een achtste pagina €75,00.
Tegen een maatschappelijk betrokken tarief maakt onze vormgever ook advertenties.
Meer informatie en opgave van advertenties voor Schik: hanny@tekstbureauterdoest.nl
Telefoon: 06 15 16 45 76

> Meedoen?

U wilt maatschappelijk betrokken ondernemen, of u de effecten van wat U al doet verbeteren? Dan bent u bij De Klup Twente aan het juiste adres. Wij zitten vol goede ideeën en beschikken over veel mogelijkheden.

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek neemt u contact op met:

Jan Anema, directeur/bestuurder De Klup Twente.

De Klup bedankt

chainwise zwierink wgp roggekamp sportcarrousel