De Klup Twente zoekt veel nieuwe vrijwilligers

Stichting de Klup Twente zit aan het begin van het nieuwe seizoen 2018-2019 te springen om heel veel nieuwe vrijwilligers. Het tekort aan mensen loop in de vele tientallen. Dat komt door de stevige groei van activiteiten overdag, nieuwe projecten en natuurlijk verloop.

Er is behoefte aan hulp voor de meest uiteenlopende activiteiten, variërend van tuinieren, koken, computeren en dansen tot en met toneelspelen. zwemmen, bowlen en Buiten Schoolse Opvang.

Mensen met groene vingers, creatieve mensen, chauffeurs, dansers, toneelspelers, muzikanten. Of mensen die gewoon een luisterend oor willen bieden of deelnemers helpen bij de wekelijkse zwemles of recreatief badderen. De Klup Twente kan ze in haar nieuwe seizoen maar wat goed gebruiken, want ze zoekt hulp voor maar liefst zeventien van haar reguliere activiteiten: zwemmen sportjam, computerklups, koken, muziekband kinder en tienerklup, bowlen, toneel en stijldansen (heren).

De Klup Twente heeft vooral behoefte aan nieuwe vrijwilligers voor haar activiteiten overdag. Dat betreft het project voor dagopvang TAV in het Meester Siebelinkhuis, en de Hagendoorn, het nieuwe project voor maatschappelijke diensttijd Topjobs en de buiten Schoolse Opvang voor kinderen uit speciaal basisonderwijs.

Ook de beleef- en beweegtuin rond het Meester Siebelinkhuis heeft dringend aandacht nodig van tuiniers met groene vingers. Verder zijn er wel vijftien tot twintig vrijwilligers nodig voor het project Vriendenzoeker. Daarbij fungeert de Klup Twente als “matchmaker” tussen mensen met een beperking die een vriend zoeken om af en toe leuke dingen mee te doen of om raad te vragen en vrijwilligers die het leuk vinden om zich om en nieuwe vriend te bekommeren.

Staat er iets bij dat je aanspreekt, stuur dan een mailtje naar Jolanda@deklup.nl

De Klup bedankt

chainwise zwierink wgp roggekamp sportcarrousel