Gamen voor 1 euro in het FUN-IE-FIT

ETC tast in de buidel voor kinderen van basisscholen.

Enrichment Technology Nederland (ETC) schenkt een bedrag van liefst €2000,00 aan De Klup Twente om  iedere dinsdag- en vrijdagmiddag in de schoolvakantie de deuren te openen van het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT voor kinderen van alle basisscholen uit Almelo en omgeving. Jongens en meisjes tot en met 12 jaar hoeven dan maar €1,00 te betalen en daarvoor krijgen ze ook drinken. De eerste ETC inloopmiddagen zijn weer in de meivakantie op 1, 4, 8 en 11 mei.
Inloopmiddagen voor kinderen van de basisschool werden in 2014 al geïntroduceerd. Maar de entreeprijs van €5,00 (voor huur, begeleiding en drinken) bleek een struikelblok. ETC sponsorde vervolgens een reeks van 20 inloopmiddagen voor de basisschooljeugd. De entreeprijs ging naar beneden naar €1,00.
De prijs bleek inderdaad een ‘dealbreaker’ te zijn geweest, want sinds ETC sponsort en de entree slechts een euro kost, zijn de ETC inloopmiddagen heel erg populair. Zeker op de dagen dat het weer te wensen overlaat, maar ook als het zonnetje hoog aan de hemel staat, melden zich tientallen kids voor een middagje gamen. De gameliefhebbers komen uit alle wijken van Almelo, maar zeker ook uit omliggende gemeenten. Ook komen steeds meer opa’s en oma’s die hun kleinkinderen trakteren op een middagje gamen in het FUN-IE-FIT.
Mede door het succes besloot ETC De Klup Twente dit jaar opnieuw te verrassen met een schenking van €2000,00, zodat de inloopdagen ook dit jaar aangeboden kunnen worden voor de entreeprijs van €1,00. De Klup Twente houdt er rekening mee dat het aantal deelnemertjes nog groter gaat worden, maar verwacht wel aan de vraag te kunnen voldoen. Tijdens het gamen zijn de exergames (bewegingsgames) overigens net zo populair als de tactische games als Minecraft. In de game top drie van ETC staat Fifa onbetwist op 1, gevolgd door Minecraft en Mariocart.
ETC inloopmiddagen zijn er in iedere vakantie op de dinsdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het FUN-IE-FIT is gevestigd in het Meester Siebelinkhuis (zijingang) aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

 

De Klup bedankt

chainwise zwierink wgp roggekamp sportcarrousel